Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل پیش‌بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی ضمن اشاره به اهمیت سامانه تعیین نیاز آبی حوضه دریاچه ارومیه گفت: باید فرهنگ استفاده از این سامانه در بین کشاورزان رایج شود.

به گزارش ایسنا، صادق ضیائیان در نشست تخصصی نقد و بررسی عملکرد ستاد احیای دریاچه ارومیه که در دانشگاه ارومیه برگزار شد، ضمن اشاره به سامانه تعیین نیاز آبی حوضه دریاچه ارومیه اظهارکرد: هدف از طراحی این سامانه تولید محصولات زراعی و باغی با کیفیت، جلوگیری از هدر رفت آب برای کمک به احیای دریاچه ارومیه و افزایش بهره‌وری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 مدیرکل پیش‌بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی با بیان اینکه از محل اعتبارات ستاد احیای دریاچه ارومیه هفت ایستگاه باران‌سنجی و اتوماتیک در حوضه دریاچه راه‌اندازی شده است،گفت: این ایستگاه‌ها در طراحی سامانه نیاز آبی به ما کمک کرده است.

 ضیائیان افزود: در سامانه تعیین نیاز آبی حوضه دریاچه ارومیه اطلاعات بلندمدت هواشناسی، پیش‌بینی پنج روزه، اطلاعات خاک دشت‌ها و اطلاعات ۲۴ ساعت گذشته ایستگاه‌ها لحاظ شده است که از این طریق به محاسبه نیاز آبی محصولات زراعی و زمان آبیاری آن‌ها برای جلوگیری از اتلاف آب کمک کرده است.

وی با بیان اینکه سامانه تعیین نیاز آبی به کشاورز پیشنهاد می‌دهد که چه محصولی را بکارد که نیاز آبی کمتری داشته باشد و بتوانند صرفه‌جویی بیشتری داشته باشند، تصریح کرد: این سامانه با استفاده از مدل‌های GFS و WRF طراحی شده است.

مدیرکل پیش‌بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی ادامه داد: برای طراحی سامانه تعیین نیاز آبی حوضه دریاچه ارومیه ۱۲ پارامتر دما، بیشینه و کمینه آن، بارندگی، رطوبت، تابش و... استخراج شده است.

ضیاییان در پایان ضمن تاکید بر اینکه باید برای استفاده از این سامانه در بین کشاورزان فرهنگسازی شود، گفت: در حال حاضر برای دشت مهاباد در تمام دریچه کانال‌هایی که نقشه کاداستر داشتند میزان آب مورد نیاز بررسی شده است و حدود یک سال زمان نیاز داریم تا اعلام کنیم که این داده‌ها با اطمینان بالایی درست است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: درياچه اروميه سازمان هواشناسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۸۲۳۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روزهای بهاری دریاچه ارومیه

دریاچه ارومیه ، دریاچه ای شور در شمال غرب ایران و بین استان های آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی است. این دریاچه ، بزرگترین دریاچه داخلی ایران و از بزرگترین دریاچه های آب شور در جهان است که در سال های اخیر دچار بحران آب و خشکسالی شده است. با افزایش بارش‌ها در حوزه آبریز دریاچه ارومیه نسبت به سال گذشته و رهاسازی حق‌آبه این دریاچه از سدهای بالادست، وضعیت این دریاچه رو به بهبود است و مردم با قایق سواری وگشت وگذار در دریاچه اوقات خود را سپری می‌کنند. به اشتراک بگذارید: https://tn.ai/3075432 درباره ما ارتباط با ما آرشیو اخبار ؛ جدیدترین اخبار لحظه به لحظه امروز پیوندها بازار پربیننده‌ترین اخبار قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان ما را دنبال کنید: RSS تلگرام اینستاگرام توییتر   آپارات   سروش   آی‌گپ   گپ   بله   روبیکا   ایتا
All Content by Tasnim News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

دیگر خبرها

  • «ارومیه» واقعا احیا شد؟
  • بکرترین دریاچه لرستان در دل طبیعت (فیلم)
  • حضور استاندار آذربایجان غربی در برنامه صف اول شبکه خبر
  • روزهای بهاری دریاچه ارومیه
  • اتصال ۵ رود به دریاچه ارومیه
  • لحظه اتصال ۵ رود به دریاچه ارومیه (فیلم)
  • (ویدئو) لحظه اتصال ۵ رود به دریاچه ارومیه
  • فیلم | تصاویر هوایی از لحظه اتصال ۵ رود به دریاچه ارومیه
  • تصاویر اتصال 5 رودخانه به دریاچه ارومیه
  • تصاویر منحصربفرد از لحظه ورود همزمان ۵ رود به دریاچه ارومیه